woensdag, 23 oktober 2019

Sluis Leidschendam open op 10 april

Het groot onderhoud aan de sluis in Leidschendam is in de laatste fase. De sluis is 10 april weer open voor vaarverkeer, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Ook zijn dan de bouwhekken van het terrein af. De werkzaamheden duren langer dan verwacht en dat veroorzaakt hinder voor zowel het vaar- als het wegverkeer.

Werkzaamheden

De Noord- en Zuidbrug worden uitvoerig getest om te kijken of alles naar behoren functioneert. Na de laatste testwerkzaamheden is het onderhoud aan de sluis, op wat kleine werkzaamheden na, afgerond. Vanaf 10 april zijn er alleen nog enkele kleine werkzaamheden.

Provincie Zuid-Holland waardeert het dat omwonenden en ondernemers zoveel begrip en medewerking hebben verleend in de afgelopen periode. De sluis voldoet binnenkort aan de technische eisen van deze tijd, is toekomstbestendig en veilig te gebruiken.

Vaarwegverkeer

Vanwege afrondende werkzaamheden dient scheepvaartverkeer na 10 april rekening te houden met een langere wachttijd voor de sluis. Scheepvaartverkeer wordt daarom aangeraden om zich één uur van tevoren aan te melden bij de sluiswachter, zodat de vertraging zoveel mogelijk beperkt wordt.

Actuele informatie

Scheepvaart kan zich via de scheepvaartberichten op de hoogte stellen van de laatste informatie. Actuele informatie over de werkzaamheden staat in de BouwApp op Android of iPhone. Voor algemene vragen kan men terecht bij Het Klant Contact Centrum van provincie Zuid-Holland, te bereiken:  zuidholland@pzh.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur:  0704416622.

Evenementen